Et voksende antal danskere får flere og flere penge imellem hænderne og dette kombineret med den lave eller ikke eksisterende indlånsrente hos bankerne, gør at flere og flere vælger at investere sin formue. En populær investeringsform er at indgå en samarbejdsaftale med en professionel formueforvalter omkring formuepleje.
Vælg mellem en forvaltningsaftale og en rådgivningsaftale
Når man vælger at indgå et samarbejde med en professionel formueforvalter, kan man ofte vælge to former for formueforvaltning: forvaltningsaftale eller en rådgivningsaftale.
Forvaltningsaftale
Vælger man en forvaltningsaftale, så overlader man sine investeringer til formueforvalteren. Dette vil sige at man giver sin formueforvalter mandat, til at lave investeringer på vegne af en – selvfølgelig indenfor nogle fastlagte rammer. Denne form for formuepleje er velegnet til personer som ikke har den nødvendige tid, den nødvendige finansielle erfaring eller lyst til at bidrage til de forskellige investeringer.
Rådgivningsaftale
Vælger man i stedet en rådgivningsaftale, så får man rådgivning omkring konkrete investeringer. Dette betyder at formueforvalteren ikke laver direkte investeringer, men i stedet kommer med forskellige investeringsråd. Denne form for formuepleje er velegnet til personer, som selv gerne vil være den endelige beslutningstager, men som gerne vil have kompetent investeringsrådgivning.
En formueforvalter som man stoler på
Uanset om man vælger formueforvaltning i form af en forvalteraftale eller en rådgiveraftale, så er det altafgørende at man stoler på sin formueforvalter. Uanset om formueforvalteren direkte laver investeringerne eller om han rådgiver omkring investeringerne, så skal man kunne stole på hans beslutninger. Ofte kan ens formue nemlig være opsparet over adskillige år og derfor kan det være meget svært pludselig at skulle overlade den til en anden side. Det man dog skal huske på er at formueforvalteren altid har samme mål som en selv – nemlig af investeringen skal have så stort et afkast som overhovedet muligt. En formueforvalter bliver nemlig ofte aflønnet alt efter hvor stort et afkast han er med til at genere, ligesom at det må antages at man med større sandsynlighed er villig til at investere yderligere, hvis man får et acceptabelt afkast.